Tweedehands eerste keus
Zo bespaar je grondstoffen, energie en afval die nodig zijn om nieuwe spullen te maken. Ga je iets maar kort gebruiken, zoals babykleding? Of is het onverslijtbaar, zoals een partij tuintegels? Dan loont het zeker om het tweedehands aan te schaffen en het na gebruik weer door te verkopen. Steeds meer mensen nemen duurzaamheidscriteria mee bij de aankoop van producten en diensten. Het inrichten van je huis bijvoorbeeld met gebruikte goederen is al enige tijd ‘in’. Ook is tweedehands kleding steeds meer een trend. Het kiezen voor tweedehands is een slimme manier om jezelf en je huis aan te kleden met originele en vaak unieke spullen.
Online adressen
Online vind je tweedehands spullen op websites als Marktplaats, Ebay, Catawiki, Tweedehandskwaliteit, gratisaftehalen en Vinted. Het loont om te zoeken naar het 'vraag en aanbod' in je omgeving want dan hoeven spullen niet van ver te komen. Er is veel 'vraag en aanbod' te vinden in buurtgroepen op Facebook en er zijn apps zoals Nextdoor.
Fysieke winkels
Daarnaast kun je natuurlijk ook in echte winkels en markten naar spullen snuffelen. Bijvoorbeeld in een kringloopwinkel, bazaar, vintage kledingwinkel, antiekmarkt of vlooienmarkt. Je kunt ook zelf spullen verkopen die je niet meer gebruikt.
Adressen in Zeist
Kringloopwinkels
Tweedehands kleding
Overig
Over de auteur
Deze blog is geschreven door Hans Snel. Hans is een bevlogen marketeer uit Den Dolder die zich met veel enthousiasme inzet voor een duurzamere leefomgeving. Regelmatig deelt hij handige tips en tricks omtrent ‘duurzaam leven’, zodat elke Zeistenaar geïnspireerd kan worden met verhalen voor een groen, gezond en duurzaam leven! In zijn blogs legt hij - waar mogelijk - een link met duurzame initiatieven uit de gemeente Zeist. Hans weet ook niet alles, dus als je suggesties hebt voor aanvullingen of verbeteringen, laat het hem weten via redactie@samenduurzaamzeist.nl.