Voedselverspilling voorkomen

25-05-2022

Voorkom Voedselverspilling. In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Zonde voor het milieu en je portemonnee!

Milieu Centraal helpt je om minder voedsel te verspillen. Slim boodschappen doen kan veel voedselverspilling voorkomen. Met een paar simpele aanpassingen doe je voortaan slimmer inkopen.

Tips voor eten kopen op maat

  1. Check wat je nog in huis hebt, en maak voor je boodschappen doet een boodschappenlijstje.
  2. Koop niet meer dan je nodig hebt. Neem alleen aanbiedingen of voordeelverpakkingen als je zeker weet dat die ook op tijd opgaan.
  3. Let op de houdbaarheidsdatum en maak verse producten op tijd op.
  4. Koop verse producten liefst niet een week vooruit, maar doe zulke boodschappen meerdere keren per week.
  5. Vervoer kwetsbare etenswaren voorzichtig. Zonder beschadigingen bederven ze minder snel.
  6. Gebruik een koeltas voor gekoelde en diepvriesproducten, en berg deze bij thuiskomst direct op in de koelkast of vriezer.
  7. Kun je wel een beetje hulp gebruiken? Download de gratis app Verspillingsvrije coach.

Bron: Milieu Centraal

Over de auteur
Deze blog is geschreven door Hans Snel. Hans is een bevlogen marketeer uit Den Dolder die zich met veel enthousiasme inzet voor een duurzamere leefomgeving. Regelmatig deelt hij handige tips en tricks omtrent ‘duurzaam leven’, zodat elke Zeistenaar geïnspireerd kan worden met verhalen voor een groen, gezond en duurzaam leven! In zijn blogs legt hij -  waar mogelijk - een link met duurzame initiatieven uit de gemeente Zeist. Hans weet ook niet alles, dus als je suggesties hebt voor aanvullingen of verbeteringen, laat het hem weten via redactie@samenduurzaamzeist.nl.

 

Afbeeldingen

Contact

Wij zijn dé beweging van duurzame denkers én doeners uit de gemeente Zeist.

Vragen of ideeën? Stuur ons een berichtje! Mail naar
info@samenduurzaamzeist.nl

Volg ons online 

         

 

 

Cookie-instellingen